Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LMM016

Creatief schrijven

Creatief schrijven
Cursuscode: LMM016

‘Als je een krantenlezer niet tussen de ogen raakt met je eerste zin, dan is er geen reden meer om een tweede zin te schrijven’ zei Arthur Brisbane. In deze cursus leert u niet alleen goede openingszinnen te schrijven maar ook de rest van een verhaal. Iedere bijeenkomst bestaat uit oefeningen om uw creativiteit op gang te brengen, het oefenen van een specifieke vaardigheid (variatie in taalgebruik, precies zijn, associëren, nauwkeurig kijken) en natuurlijk vooral        schrijven.

Verschillende genres komen aan bod: verhaal, column, verslag, dagboek en dichtvormen. U krijgt praktische tips. Leren door doen en luisteren naar elkaar. 

Vereiste voorkennis: geen

Maandag 8 maart 2021
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 180,00
Mw. B.J.A. (Brigitte) Leferink

Meenemen: pen en papier, laptop of IPad.

Cursisten krijgen na afloop een digitale handleiding. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

19:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B.J.A. (Brigitte) Leferink
B.J.A. (Brigitte) Leferink
Brigitte Leferink volgde diverse cursussen journalistiek aan Forum, Hogeschool Utrecht. Ze was bijna 14 jaar hoofd- en eindredacteur van Vrouwen van Nu, werkte als hoofd PR en Communicatie voor Vrouwen van Nu (de grootste vrouwenorganisatie van Nederland), gaf het digitale Duitsland Magazine uit waarvan ze ook hoofdredacteur was, werkte als communicatieadviseur voor de IkPascampagne en schrijft onder andere voor meerdanvijftig.nl. In 2018 gaf ze in eigen beheer een bundel autobiografische columns uit: Mevrouw De Wit of Hoe zal ik me noemen na de scheiding. Ze geeft communicatietrainingen en –workshops en heeft haar eigen bureau.