Culinair
Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar een leerzame cursus Gedistilleerde dranken én een Wijnproefcursus aan.
Alle kookworkshops worden gehouden in de csg de Goudse Waarden, Kanaalstraat 31 te Gouda.

Iedereen heeft wel natuurlijk wel eens gehoord van gin, whisky, cognac en wodka. Maar wist u dat dit slechts een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid gedistilleerde dranken die er voorhanden zijn? En dat er binnen deze dranken enorm mooie en lekkere producten te koop zijn? Wat dacht u van een paar jaar op vat gerijpte tequila? Een lekkere kruidige aquavit? Een stevige moutwijnjenever? Of een met vele specerijen gemaakte chartreuse? In deze 2 daagse cursus nemen we u mee in de wereld van gedistilleerde dranken. We behandelen de vele aspecten die bij het distilleren aan de orde komen. We staan stil bij de verschillende soorten gedistilleerde drank, de kenmerken en uiteraard gaan we veel proeven: 12 drankjes per avond wel te verstaan.
Extra kosten: € 39,50 voor te proeven van de dranken (tegen inkoopprijs) en hand-out; (contant en gepast) aan docent te betalen.

De Vietnamese keuken wordt door haar gezonde producten steeds populairder. In Vietnam gebruikt men veel verse groenten, kruiden maar ook rijst en noedels behoren tot de hoofdingrediënten van een gemiddelde Vietnamese maaltijd. In deze kookles kunt u verwachten dat er verschillende gerechten aan de orde komen inclusief de Vietnamese loempia en de heerlijke, zelfgemaakte, sauzen. We koken in groepjes een compleet menu. Aan het einde van de les gaan we de gerechten proeven. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.
Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

Poké bowls zijn dé trend van dit moment. Poké betekent “snijden” in het Hawaïaans en verwijst naar stukjes rauwe, gemarineerde vis – meestal tonijn – die vervolgens aan rijst wordt toegevoegd en wordt bedekt met groenten umami sauzen. Deze “bowls” vol met smaak, zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Het beste te omschrijven als een vrolijke mix tussen sushi en een salade. Poké bestaat traditioneel uit blokjes vis (vaak verse tonijn), gemarineerd in sojasaus en sesamzaadjes. In deze les maakt u kennis met nieuwe ingrediënten zoals zeewiersalade, sojaboontjes en diverse nieuwe dressings en natuurlijk nog veel meer. We gaan Poka bowls maken en met deze kennis kunt u het thuis zelf maken. Het recepten boekje krijgt u mee en zullen na de les ook digitaal worden toegestuurd.
Als u in het bezit bent van een eigen set messen of alleen een koksmes neem deze dan mee. U kunt dan met uw eigen mes leren snijden. Kijk wel even of deze goed scherp is.
Extra kosten: € 14,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

De Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. Met verse ingrediënten en heerlijke recepten is het een uitdaging voor elke hobby-kok. We gaan in twee lessen basisbereidingen en technieken van deze keuken toepassen en maken per avond een heerlijk menu. Denk aan een heerlijke originele Bolognesesaus, het zelf maken van pastadeeg en verwerken tot een tagliatelle of gevulde pasta. Gerechten met Italiaanse kazen en diverse verse groenten en kruiden. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.
Extra kosten: € 28,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

Iedereen kan wijnproeven! Net zoals we kunnen zien en horen, kunnen we ook allemaal ruiken en proeven. Deze wijnproefcursus is bedoeld voor mensen die van een lekker glas wijn houden en er iets meer van willen weten. Net zo goed voor de beginnende als voor de enigszins gevorderde wijnliefhebber. Per keer schenk ik 5 wijnen, vergezeld van kleine hapjes en prachtige fotopresentaties van wijngebieden. We leren de smaken kennen van de witte Sauvignon Blanc, Riesling en Chardonnay, maar ook van Johanniter en Solaris; van de rode Pinot Noir, Syrah, Merlot en Cabernet-Sauvignon, maar ook van Pinotin en regent. Als vinoloog maak ik je wegwijs in deze smakelijke wereld!
Extra kosten: € 45,00 voor te proeven wijnen en hapjes (contant en gepast) aan docent te betalen.
Zelf meenemen: eigen wijnglas en waterglas.

De keuken van Portugal is eerlijk en eenvoudig: heel veel vis, vlees, heerlijke soepen. Kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes worden veel gebruikt. De meer exotische invloeden hebben in de loop der jaren via de verschillende koloniën in de Portugese keuken hun intrede gedaan. De meest populaire vis is de bacalhau (gezouten kabeljauw). Wat kunt u verwachten? Een heerlijke soep, een traditionele Portugese hoofdgerecht gemaakt uit vis of vlees met aardappelen met als dessert vers fruit, mousse, pudding of crème. Deze avond maken we in groepjes een menu. Aan het einde van de les proeven we gezamenlijk alle gerechten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt ook na de les digitaal toegestuurd.
Extra kosten: € 15,00 voor ingrediënten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.